3.9.2014


Terhokerhoja ja muita koko perheen ilmaistapahtumia Sastamalan seudun museon syksyssä

Tänä syksynä Sastamalan seudun museossa leikitään yhdessä, muistellaan ja tutkitaan museon kuva-arkistojen aarteita ja selaillaan eri aikojen aapiskirjoja.


Syyskauden ohjelman avaa kaikenikäisten Terhokerho,
joka on osa Koko Suomi Leikkii -hanketta.

Kerhot ovat kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa lapset, eläkeläiset ja muut aikuiset voivat leikkiä ja viettää aikaa yhdessä. Niitä järjestävät yhteistyössä SPR, MLL ja Sastamalan seudun museo. Terhokerhot kokoontuvat joka keskiviikko 3.9.–26.11. kello 17.30-19.00 Sastamalan seudun museolla ja niihin on vapaa pääsy.  

Löydät ohjelman ja lisätietoa vaikkapa täältä.


Keskiviikkoisin 1.10.–26.11. museolla kokoontuu myös Sastamalan opiston uusi muistelupiiri
”Pas muistelle!”, klo 14.00–16.30. Piiriä vetävät Armi Hohko ja Sanna Asikainen. Kurssille ilmoittaudutaan opiston kautta.

Uutuutena museolla järjestetään syksyllä tapahtumalauantaipäiviä eri teemoista.

Lauantaina 13.9. tutkitaan museon kuva-aarteita, la 11.10. teemana on Koulunkäynti ennen ja nyt ja la 8.11. luvassa on koko perheen kekrijuhlat. Kaikki tapahtumat ovat klo 14–16, ne sopivat kaikenikäisille ja niihin on vapaa pääsy.

Lue lisää Sastamalan seudun museon sivuilta.
8.–11.10. Sastamalan seudun museon Olotilassa on esillä Aapiskirjanäyttely, joka on koottu kiikoislaisen Ritva Vainionpään aapiskirjakokoelmasta.  Näyttelyssä voi vapaasti  lehteillä vaikka omasta lapsuudestaan tuttuja aapiskirjoja. Myös näyttelyyn on vapaa pääsy.

Koko syksyn ajan Sastamalan seudun museolla kokoontuu myös nuorten Samaa katua hankkeen teatterityhmä, jossa sastamalalaiset nuoret valmistavat yhdessä esityksen pohtien omaa elämäänsä ja paikkakuntaansa. Esityksen ensi-ilta on la 6.12. klo 15.00.
Katso lisää Samaa katua –hankkeesta: www.facebook.com/samaa.katua.